Translate

2018. június 3., vasárnap

bekezdes.twister.hu/palyazat/Író vagy, csak éppen még nem jelent meg könyved?Nem találsz kiadót a kéziratodnak, mert azok csupán olyan szerzőkkel foglalkoznak, akiknek már jelent meg kötetük? A magánkiadások drágák és nem terjesztik megfelelően? Van egy történeted, amit meg kell osztanod a világgal? A legjobb helyen jársz, hiszen a [bekezdés] program azért jött létre, hogy a hozzád hasonló tehetséges íróknak megjelenési lehetőséget adjon.

A TWISTER MEDIA kiadó e mentorprogram keretein belül igyekszik felkutatni és felkarolni azokat a tehetségeket, akik munkáikkal képesek gazdagítani a hazai zsánerirodalmat.  A kiválasztott műveinek kiadása mellett a kiadó szakmai mentorációt is nyújt a szerzőknek.

A program – némileg megújult formában – idén is elindul, melynek első lépéseként, ahogyan tavaly is, kéziratpályázatot hirdetünk. A pályázók regényeiket június hónap folyamán (2018. június 1-től 30-ig) küldhetik be az erre létrehozott kiadói felületen ( a pályázati feltételeket lejjebb találjátok). A pályaműveket a mellékelt szinopszis alapján rostálja meg a szakmai zsűri. A továbbjutott kéziratok közül szintén a [bekezdés] zsűritagjai választják ki azokat, amelyek lehetőséget kapnak a megjelenésre. A győztes pályamunkák szerzői a kiadó csapatával együttműködve hozzák létre a megjelenésre kész szöveget.

A pályázat feltételei

Nincs belőlük sok. Igyekeztünk úgy megalkotni őket, hogy a lehető legkevesebb tényezőre kelljen figyelnetek az írás mellett.

1. Az érvényes pályamunka regény.
2. A pályamunka a következő irodalmi zsáner valamelyikébe tartozik:
  • Fantasy
  • Sci-fi
  • Thriller/krimi
  • Horror
  • Romantikus
  • Young adult
  • New adult
Gyerekeknek szóló alkotásokat ezúttal nem fogadunk a [bekezdés] programban, mivel ennek a kategóriának külön pályázatot indítunk hamarosan, szóval azok se csüggedjenek, akik ebben a kategóriában szerették volna jelölni a pályázatukat.
3. Egy pályázó csupán egy pályaművet adhat be.
4. Pályázni a regény teljes szövegével és a szinopszissal lehet, illetve ha még nincs kész a mű, akkor a szinopszis és legalább az első 50 oldalbeküldésével. Több regényből álló sorozattal is lehet pályázni, ám ebben az esetben is csupán az első kötet kéziratát kell elküldeni, valamint a regénysorozat szinopszisát.
5. A pályamunka formai követelményei: Times New Roman betűtípus, 1,5 sorköz, 12-es betűméret, A/4-es papírméret. Érvényes formátumok: doc, docx, odt.
6. A beküldött kézirat ne tartalmazzon illusztrációkat, díszítő elemként használt szimbólumokat.
7. Társszerzős pályázatokat is elfogadunk. Nem kizáró tényező, ha a társszerzők egyikének már jelent meg kötete, amennyiben nincs érvényes szerződése más kiadóval.
8. Szerzői kiadással rendelkező író is pályázhat. Szerzői kiadásnak tekintünk minden olyan kötetet, mely bolti terjesztésbe nem került.
9. Nem nyújthatóak be a pályázatra azok a kéziratok, melyek valamilyen formában már megjelentek (akár szerzői kiadásként, akár máshogy).
10. Beküldési időszak: 2018. június 1. 0:00-tól  június 30. 23:59-ig.
Azokat a pályázatokat, melyek nem felelnek meg egy vagy több formai követelménynek, automatikusan kizárjuk a [bekezdés] programból. Olvassátok el figyelmesen ezt a fenti tíz pontot és ezek alapján készítsétek elő a pályázatotokat.
 Ha kérdésed volna a programmal kapcsolatban, írj a bekezdes@twistermedia.hu címre.
Szabó István Zoltán (Steve)